18 Eylül 2007 Salı

Frui-TEA

Meyvelerde gizli gençlik iksiri

2 Vejetaryen Kapsülde

Bitkisel Karışım
Beyaz çay ekstresi ile standardize edilmiş OxyPhyte (lif, minimum %90 polyphenol), Oxyphyte meyve karşımı (elma ve nar ekstresi) ve dağ çileği ekstresi
700mg

Çayın güçlü bir antioksidan olduğu tüm dünyaca kabul edilmektedir. Siyah ve yeşil çay ile aynı bitkiden elde edilen beyaz çay, yüksek konsantrasyondaki gümüşi tomurcuklarından dolayı bu adı almaktadır. Yeşil çaya göre daha kısa bir işlemden geçirilerek üretilmekte ve daha fazla polyphenol (polifenol) içermesi nedeniyle antioksidan etkinliğinin daha fazla olduğu bilinmektedir. Diğer bir yandan meyveler de önemli birer antioksidan kaynağıdır. Bu özellikleri sayesinde doğal ve sağlıklı bir beslenme sağlarken aynı zamanda da yaşlılık ile artan serbest radikal oranlarını azaltır.

Antioksidanlar için en önemli parametre ORAC yani oksijen radikali absorbe etme kapasitesidir. (Oxygen Radical Absorbtion Capacity) Bir antioksidan maddenin ORAC oranı ne kadar yüksek ise, o kadar çok vücuda zararlı serbest radikali etkisiz hale getirebilecek ve vücuttan uzaklaştırabilecek anlamına gelir.

Douglas Laboratories Frui-TEA ile 8-11 kat daha etkin bir antioksidan, beyaz çay, elma, nar ve mavi çilek karışımını bir arada sunar.

Antioksidanlar

* Hücreyi ve genetik bilgiyi taşıyan DNA'yı serbest radikallerin zararlı etkilerine karşı korurlar.
* Yaşamsal fonksiyonların sorunsuz devamını sağlamakta yardımcıdırlar.
* Damar yapısını korurlar.
* Yaşlanmayı geciktirirler.
* Bağışıklık sistemini güçlendirirler.
* Ciltteki yaşlanma etkilerinin oluşumunu geciktirirler.
* Birkaç antioksidanın beraber kullanılması etkinliklerini artırarak serbest radikallerin daha kolay ve hızlı bir biçimde uzaklaştırılmasını sağlar.

Referanslar:

1. Cao GH et al. Journal of Agricultural and Food Chemistry. 1996;44:3426-3431.
2. Cao G et al. Free Radical Bio Medicine. 1993;14:301-311.
3. Dashwood WM et al. Biochem Biophys Res Commun. 2002;Aug 23;296(3):584-8.
4. Gio Ml et al. Journal of Agricultural and Food Chemistry. 2000;48(10):4581-4589.
5. Omer GA et al. Carclnogenesis. 2003 Feb;24(2);263-7.
6. Ou B et al. Journal of Agricultural and Food Chemistry. 2001;49:4619-4626.
7. Santana-Rios G et al. Nutr Cancer.2001;41(1-2):98-103.


Hiç yorum yok:

 
eXTReMe Tracker