18 Eylül 2007 Salı

Grape Extract


Üzümde saklı gençlik

1 Tablette

Red Grape seeds, skin and steams, dried extract
50 m


Üzüm en güçlü doğal antioksidanlardan biridir. İçerisindeki Resveratol, serbest radikallere karşı savaşta önemli rol oynamaktadır. Yüksek konsantrasyondaki üzüm ekstresinin (Vitis Vinifera), çeşitli formlardaki üzüm çekirdeği ekstrelerinden daha güçlü bir antioksidan olduğu gösterilmiştir. Üzümdeki proanthocynidinlerin %90'ı oligometrik zincirler (OPC) oluşturur ve doğal polifenolik bioflavonidler sınıfında yer alır. OPC'ler en güçlü antioksidan maddelerden biridir ve vücuttaki destek dokuların ve kılcal damarların gelişiminde destekleyici rolleri vardır. Ayrıca üzüm konsantresi, Vitamin C ve E aktivitesini de artırır. İçerisindeki gallik asit ve gallik asit esterleri de güçlü antioksidanlardır.

Douglas Laboratories tarafından üretilen Grape Extract, Grapenol (üzüm ekstresinin tam spektrumu) içeriği ile hem üzüm çekirdeğinin hem de üzümün mucizevî etkilerini sizlere bir arada sunmaktadır.

Üzüm ekstresi (Grapenol®)

* En güçlü antioksidanlardandır ve güçlü bir şekilde serbest radikalleri nötralize eder.
* Kanser oluşumunun engellenmesinde yardımcıdır.
* C ve E vitaminleri, kendi başlarına güçlü birer antioksidandır, proanthocyanidinlerle birlikte çok daha etkili olabileceğini göstermiştir.
* Arterlerde plak ya da yağ birikimlerinin oluşmasına katkıda bulunabilecek düşük yoğunluklu lipoprotein (LDL) ya da "kötü" kolesterolün önlenmesinde yardımcıdır.
* Artrit ve alerjiler gibi yaygın hastalıkların tedavisinde kullanılan bir iltihap önleyicidir.
* Kılcal damarları serbest radikallere karşı korur.
* İçerdiği gallik asit ile anti-fungal ve anti-viral özeliklere sahiptir.
* Kanser hücrelerine karşı hücre öldürücü etki gösterebilir.
* Diyabet tedavisinde yardımcı olarak kullanılabilir.

Referanslar:

1. Cilen ZP et al. Cancer Lett 1998;129(2):173-9.
2. Fujiki H et al. Mutat Res 1998;402(1-2):307-10.
3. Hibansami H et al. Oncol Rep 1998;5(2):527-9.
4. Hsu TC et al. Int J Oncol 1998;12(3):617-20.
5. Katiyar SK et al. J Cell Biochem SuppI 1997;27:59-67.
6. I.Oguni and Y. Hara. published by The Chunichi-shinbun, Nagoya, Japan), PP.1-289 (1990).
7. I.Oguni, Metabolzsm and Disease, 29, 453, (1992).
8. I.Oguni and ShuJun Cheng,Annual Report of the Skylark Food Science Institute,No 3,57(1991)
9. K. Muramatsu and Y. Hara, J. Nutr. Sci. Vitaminol, 32, 613 (1986).
10. K. Goto, S. Kanaya and Y. Hara, Proc. of the International Symp. on Tea Science, 314 (Shizuoka, Japan;August,1991)
11. H. Asai, Y. Kuno, H. Ogawa, Y. Hara and K. Nakamura, Kiso to Rinsshyo, 21, 163 (1987).
12. M. Shimizu et al. Yakugaku Zasshi, 108, 964 (1988).
13. T.OKUDAet al.Chem.Pharm.Bull.,31,1625(1983).
14. M. Hattori et al. Chem. Pharm.. Bull., 38, 717 (1990)
15. S. Sakanaka et al. Agric. Biol. Chem., 53, 2307 (1989).
16. The National Center of Neurology and Psychiatry at the National Institute of Mental Health (NIMH) in Tokyo

Hiç yorum yok:

 
eXTReMe Tracker